Ervaar de wonderlijke wereld van vilt uit wol !
Dat kan in een workshop van Sharit by Charity in haar eigen Insaka.
In zo'n workshop  doorloop je het hele proces van wol naar vilt.
Het eindresultaat is naar keuze. Je kunt je alleen opgeven, of als groep.
 “Nuno”  Vilten in Zijde Materiaal  voor beginners
Dit is een dag waarin je inzicht krijgt in de finesses van het vilten. Er wordt gewerkt met de lichtste vorm van zijde, chiffon, muslin en organza waarbij je leert om in het materiaal zelf nieuwe effecten te vilten. Het resultaat is vaak verbazingwekkend. Als de wol krimpt wordt de zijde in het materiaal opgenomen waardoor prachtige patronen ontstaan. Het is een betrekkelijk eenvoudige techniek als je deze eenmaal beheerst en deze “’nuno” vilten is prettig om mee te werken. Toepassingen zijn wederom sjaaltjes, hesjes, jasjes. Door de dunne structuur laat het vaak licht door en krijg je daardoor weer bijzondere effecten. Er zijn vele ideeën en mogelijkheden en het kan met een zeer uitgebreid assortiment van materialen gebruikt worden.
Kosten: €65  Inclusief materiaal koffie and lunch. €45 pp voor groepjes van 4 en meer. Dit kan ook op twee avonden of op zaterdag op afspraak.

Kleding: Vilten Jasje, Rok, of jurk.
Gedurende deze 2,5 daagse cursus maak je een kledingstuk naar keuze volgens je eigen ontwerp. En zullen vele ideeën aangereikt worden om je op gang te helpen. Je leert hier hoe je de juiste kwaliteit Nuno vilt maakt om vervolgens te kunnen gebruiken in je ontwerp. Je leert proefjes doen om de juiste krimp factor uit te vinden en om te weten hoeveel wol je nodig hebt. Je creëert een plastic patroon en leert verder hoe je op de meest praktische manier het vilt proces kan doorlopen. De dagen zullen starten met wat proef lapjes maken, maar verder op de dag werk je zelfstandig aan je project, uiteraard met mijn ondersteuning. Het is bedoeld voor wat kleinere groepjes om er ook het meest van te kunnen profiteren. 2-4 personen. Voor deze masterclass heb je ervaring nodig Kosten: 275 Euro’s. Inclusief materiaal of 250 exclusief materiaal.
Alle vilt cursussen kunnen alleen op afspraak. Afspraak: 0592-261056
charity@sharit. Net.

Sharit by Charity

Vilt Cursussen 2011

I am available for workshops. I teach how to felt wearables (jackets, dresses skirts and tops.) contact details below.

 

 

 

 

 

 

 

 ‘’INSAKA’’ 

Open dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur

Eexterweg 64, 9461 BG Gieten, 0592 261056, charity@sharit.net