Sharit by Charity

Ervaar de wonderlijke wereld van vilt uit wol !

Dat kan in een workshop van Sharit by Charity in haar eigen Insaka. In zo'n workshop  doorloop je het hele proces van wol naar vilt. Het eindresultaat is naar keuze: van sjaals tot sloffen, hoeden, sieraden, speelgoed,  kleding of experimenteel werk. Het basismateriaal wordt door ons verzorgd.

Vilten is een erg oude techniek, die in Mongolie al eeuwenlang bekend is en bij ons wat later populair werd. Met behulp van wol, water en zeep wordt het tot vilt gekneed. Wol is een warm, zacht en veerkrachtig materiaal.  Samen vilten is gevoelens en ervaringen delen. Verhalen komen los tijdens het vilten.

 'Door mooie ontwerpen te maken en samen te vilten met anderen, geef ik de warmte, zachtheid en veerkracht door.Ik houd van de combinatie van gebreid en geweven stoffen met vilt en het verwerken van andere vezels zoals vlas en zijde. Ik heb me gespecialiseerd in kleding'.


De afgelopen jaren heb ik meerdere workshops gegeven.
Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, geef ik workshops op maat, waaronder ook masterclasses. Groepen textielliefhebbers, plattelandsvrouwen, kinderen, bedrijven enz. zijn welkom.

In de master classes wordt u geleerd jasjes, stylistische ruitjes en rokken te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click on the pictures for